ALL AROUND THE FESTIVAL

Paaspop Innovates

Paaspop is sinds jaar en dag de officiële opener van het festivalseizoen. Tijdens het Paasweekend komt op het Brabantse platteland nabij Schijndel een stad tot bloei waar in drie dagen tijd ruim 70.000 mensen zich onderdompelen in een wereld van muziek, theater, literatuur, straatartiesten en stand-up comedy.

Rond het festival zijn nog tal van initiatieven op het gebied van innovatie en netwerken. Paaspop is actief bezig met de toekomst en faciliteert daarvoor in de mogelijkheden voor vernieuwing en verbinding. Hieronder lees je meer over het programma.

Voor meer informatie kunt u mailen naar info@paaspopinnovates.nl.

PAASPOP SKYCLUB

Paaspop Skyclub is sinds 2014 het business to business platform van het festival. Met een rustige Skylounge bieden we tijdens het festival de mogelijkheid om in gesprek te gaan met collega’s, relaties en andere zakelijke bezoekers. In de Skylounge wordt u voorzien van drankjes en kleine culinaire gerechtjes. Vanuit de Skylounge loopt u zo het festivalterrein op om van de muziek en de sfeer te genieten.

De Paaspop Skyclub streeft ernaar ondernemers optimaal en zo compleet mogelijk het festival te laten beleven. Dit doen we zowel voor bedrijven uit de festivalbranche als bedrijven uit de regio. Met het aanbod van verschillende netwerkactiviteiten wordt gestreefd naar nieuwe ontmoetingen, inspiratie en verbindingen voor alle partijen.

PAASPOP ACADEMY

Paaspop Academy is het resultaat van een samenwerking tussen Stichting Paaspop en Fontys Academy for Creative Industries. Het evenement vindt plaats op vrijdag voor de opening van het festival. Jaarlijks wordt er gevarieerd in het thema, waarbij wordt ingespeeld op actuele trends en ontwikkelingen die spelen in de maatschappij en festivalwereld. Het is een moment waarop studenten en professionals uit het werkveld elkaar ontmoeten. Om dat te stimuleren zijn er inspirerende sprekers en tal van netwerkactiviteiten.

Waar Paaspop Academy zich voorgaande jaren voornamelijk richtte op de festivalbranche, is het doel in dit en de komende jaren meer verbinding te leggen met de overheid en bedrijven uit andere branches om van elkaar te leren. Paaspop Academy is een conferentie voor innovatie en ontmoetingen voor Onderwijs, Overheid en Ondernemers.

Het thema voor 2018 is “Bewustzijn’’. Hieronder worden onderwerpen besproken als We Are Food, Sociaal Kapitaal en Duurzaamheid. Bewust zijn van alles wat er om je heen gebeurt. Hoe ga je met voedselverspilling om? Hoe gaat een bedrijf om met verspilling? Het gaat er om mentale en psychische bewustzijn van de bezoekers te triggeren. Er ontstaat een sterke koppeling tussen het bewustzijn ten opzichte van duurzaamheid en sociaal kapitaal in combinatie met We Are Food.

PAASPOP HACKATHON

Op 30 en 31 maart organiseert Info Support in samenwerking met Paaspop de tweede editie van de Internet of Things (IoT) hackathon. Hier werkt een klein groepje Informaticastudenten, Young IT’ers en professionals, 24 uur tijdens het muziekfestival samen om slimme oplossingen te bedenken met Internet of Things (IoT), Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning en deze te vertalen naar een Minimum Viable Product (MVP). Denk hierbij aan het tijdig inspelen op grote stromen bezoekers naar optredens, diefstal van telefoons detecteren of betere verspreiding van de drukte bij horecapunten en toiletruimten.

Dedication, Collaborate, Results

Toewijding staat binnen de Hackathon voor de gedrevenheid van de deelnemers. Zij geven zichzelf over aan alle data, codes en informatie waartoe zij beschikking krijgen. 24 uur leven in een eigen wereld om tot zo goed mogelijke resultaten te komen.

Tijdens de Hackathon staat samenwerking centraal. Door de samenwerking tussen verschillende organisaties is de Hackathon tot stand gekomen. Verder wordt er op de dag van de Hackathon continu samengewerkt tussen de deelnemers om tot een gewenst resultaat te komen.

Het doel van de Hackathon is het krijgen van resultaten. Dit door tijdens het festival te werken aan slimme oplossingen. De verschillende teams werken samen om verschil te kunnen maken voor Paaspop en haar bezoekers.